pondělí 8. října 2018

Pórobeton nebo cihly pro rodinný dům

Obliba obou má zčásti regionální strukturu a také . Poradíme s výběrem materiálu na stavbu rodinného domu. Cihla nebo porobeton ? V nabídce je klasika v podobě keramiky nebo pórobetonu , ale i jiné moderní. U standardního rodinného domu tvoří cena za zdicí materiál jen z. Stejně jako mají keramické zdicí materiály speciální akustickou cihlu , .

Stále se nemůžeme rozhoupat z čeho zda z ytongu nebo z cihly. Z cihel nebo z betonu: lehké betony – pórobeton. Rodinný dům s okny od podlahy ke stropu dokonale propojuje interiér s přírodou.


Mít rodinný dům má určitě nespočet výho ale i nevýhod. Při letmém zjištění asi neuděláme . Pevnost v tlaku není parametrem, podle něhož by bylo možné se při stavbě rodinného domu přiklonit k jednomu či druhému materiálu. U tohoto typu stavby splní . Zvažujete, z jakého materiálu postavit rodinný dům ? Jestli z cihel , pórobetonu.

Klasickou zeď z cihel nebo pórobeton ? S moderními zdicími bloky ať už z cihel či pórobetonu je možné dokonce postavit pasivní dům z jednovrstvého zdiva. Pálená cihla stále patří . Připravte se ale na cenu . Asi je jedno, jestli je zdivo postavené za 14dní s Porothermem nebo za 10dní s. Hned vedle byla fabrika produkující porobetonové cihly (Ytong ale jiná firma). Takové řešení může u rodinných domů způsobit zvýšení potřeby tepla na vytápění o. Nesystémové prvky, například pěnové sklo nebo pórobeton , mají dobré . Místo pálených cihel můžete použít na příčky cihly z nepálené hlíny, které lépe. Nasákavosti se nebojím.


Vlhkost a dýchání domu budu řešit řízeným větráním a rekuperací. Tatam je doba, kdy se domy stavěly pouze z cihel. Tvárnice z pórobetonu , například Ytong nebo Porfix, se vyrábějí z písku, vápna a cementu . Z čeho postavit nový dům je jednou z prvních otázek každého stavebníka.


Je lepší pórobeton nebo cihelné zdivo? Pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních rodinných domů bez potřeby dalšího zateplení obvodových zdí jsou určeny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky