pondělí 17. června 2019

Jak připravit jezírko na zimu

Pojďme si tedy projít, co je potřeba udělat pro úspěšné překonání zimy. Co může zima způsobit zahradnímu jezírku ? Jezírko má v zimě svou odpočinkovou . Když teplota vody v jezírku klesne pod deset stupňů celsia, metabolismus ryb se zpomalí a jejich trávicí systém přestává pracovat. V zimě proto ryby nikdy . Když se dny začínají zkracovat a léto pomalu vklouzne do podzimu, stejně jako zbytek zahrady i naše jezírko potřebuje připravit na dlouhé zimní.

Pokud máme na zahradě jezírko či rybníček, měli bychom věnovat péči jejich . Podzim klepe na dveře, kdy je potřeba začít se zazimováním jezírka , kdy a jak se připravují ryby na zimní období. Co udělat a čemu se vyvarovat. Podzim je ročním obdobím, kdy se musí na zimu připravit celá zahrada. Bohužel se nic neudělá samo a to platí . V jezírkách hlubokých půl metru a méně vodní rostliny nemají příliš velkou šanci přežít zimu.


Jedině v případě, že bude zima mírná a jezírko. Proč je důležité připravit jezírko na zimu ?

Ledová krusta, která se na hladině jezírka v zimě objevuje způsobuje nemalé potíže. Zima už přichází a je důležité zazimovat naši zahrádku. Ukážeme si jak připravit na zimu zahradní jezírko. Základním krokem přípravy jezírka na zimu je . Marek Pišl popovídá o tom jak připravit zahradní jezírko na zimu. Zapuštěné bazény a větší jezírka musíte připravit na zimu tak, aby se nepoškodily a zvládly zimu v pořádku přečkat.


Ryby pak už nekrmíme po celou zimu , a to ani v době krátkého oteplení. S krmením začínáme znovu až na jaře, kdy se voda v jezírku začne trvale . Víte, co potřebuje zahradní jezírko k tomu, aby přežilo zimu bez úhony. Zima už nedočkavě natřásá sněhovou peřinu a je tedy nejvyšší čas připravit jezírko na.


Proto, aby vodní obyvatelé přečkali bez úhony zimní čas, musí prostředí . Je nejvyšší čas připravit jezírko na zimní spánek. Týká se to krmení ryb, zazimování jezírka (především filtrace a UV lampy, péče o vodní rostliny). Zahradní jezírko v zimě.


Tyto kroky byste měli primárně podniknout na podzim a měli byste jimi připravit male vodní nádrže na „hibernaci” během nastupující zimy. Koi kapry, akvarijní ryby nebo teplomilné želvy vezměte na zimu do zimní zahrady či sklepa. Stejně tak vodní hyacinty, tropické lekníny a další . Pokud v něm chováte ryby, vodní želvy nebo pěstujete rostlinky, je nutné ho připravit na podzim a zimní měsíce.

Připravili jsme pro vás pár tipů, . S příchodem listopadových plískanic nastává nejvyšší čas postarat se také o zahradní jezírka a především vodní rostliny. Kdy připravit jezírko. Poradíme vám v našem nejnovějším článku.


Nechte si inspirovat. Jak zazimovat jezírko ? Pro zdárné přežití zimního období je třeba ryby připravovat již v září. Než se pustíme do čistění jezírka vyjmeme filtrační zařízení a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky