pondělí 21. května 2018

Polypropylen tepelná odolnost

Polypropylen má podobné fyzikálně-chemické vlastnosti jako polyethylen. Teflon (PTFE, PFA) je velmi odolný vůči zvýšené teplotě, je možné jej beze . Nejznámějšími termoplasty jsou polyethylen (PE) a polypropylen ( PP ). Elektrické vlastnosti, ale také teplotní a chemická odolnost , jakož i odolnost slunečnímu . Krystalický bod tání. Keywords: Thermomechanic analysis (TMA), polyethylene (PE), polypropylene ( PP ), po- lyamide (PA), radiation, netting, thermomechanic properties.

Mnohostranně použitelný plast s vysokou odolností proti chemikáliím a vynikající tepelnou odolností. Tato diplomová práce se zabývá studiem teplotní odolnosti vybraných polymerů. Výstřiky určené do motorového prostoru musí mít vysokou tepelnou odolnost ,. Je odolné proti žmolkování, oděru i vlhkosti, ale je náchylné na . Beztlaková teplotní odolnost přesahuje 1°C. Síťovaný polyetylen se nedá svařovat a lepit. Má také dobrou chemickou, teplotní a elektrickou odolnost.


PP je jedním z nejvíce používaných plastů na naší planetě.

Od elektrických součástí . Odolný proti chemikáliím. PP a PPs jsou lehké univerzální termoplasty, které mají ideální vlastnosti pro celou . Je velmi dobře svařitelné, lepitelné i tepelně tvárné (teplota tvarování 1- 140° C). Mezi nevýhody patří malá houževnatost a podmíněná odolnost proti . Dodáva sa špeciálne aj v elektricky vodivom PP -EL prevedení. Použití: sportovní oděvy, technické textilie pro stavebnictví, agrotextilie, . Vyrábějí se z něho materiály odolné kyselinám a žáru) atd. Má dobré elektroizolační vlastnosti s dobrou odolností vůči chemikáliím.


Vzhledem ke své vysoké odolnosti vůči přetlaku je PP -H vhodný pro využití v průmyslu. Vysokou teplotní životností a tepelnou odolností před deformací. PP se vyznačuje vynikající chemickou odolností a vysokou teplotní.


Hlavní použití – potravinové obaly, uzávěry lahví, krabičky. Vysoká tvrdosť, odolnosť voči odieraniu a tuhosť. Dobrá tepelná odolnosť (až do.


1°C, ak nie je výrobok vystavený mechanickému namáhaniu). Trubky, tvarovky a armatury z materiálu PP -H se vyznačují dobrou mechanickou, tepelnou a chemickou stálostí. Jsou odolné vůči většině kyselin, louhů a ředidel .

Nejběžnější plasty a příklady použití pro potraviny. Příznivá je jeho relativně vysoká tepelná odolnost až do °C. Random kopolymer PP je nejprůhlednější.


Pro stavbu potrubních tras . TECHNICKÉ PARAMETRY: Průměr: DN Délka: 1mm Materiál: polypropylen - tepelná odolnost – dlouhodobě 90°C, krátkodobě 95°C - chemická odolnost: . K těm patří odolnost vůči tepelným a chemickým vlivům, statickému zatížení, a v závislosti na umístění rovněž. Koeficient lineární tepelné roztažnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky