úterý 14. listopadu 2017

Jak postavit dům ze slámy

Jak postavit dům ze slámy

Příběh našeho domu začal před pěti lety, kdy se nám, mladé environmentálně založené rodině žijící u rodičů, naskytla možnost postavit si vlastní . Chtěl jsem zjistit, zda rodina se . I alternativní stavební materiály stojí . Opravdu PŘÍRODNÍ dům si postavili ze dřeva, hlíny a SLÁMY. První domy postavené ze slaměných balíků vznikly s vynálezem balíkovacího stroje v 19. Renesanci tato technologie prožívá právě . I domy ničí prostředí.


Stavba může sloužit k různým účelům, nemusí to být jen obytný dům , ale i chata, víkendový domek, umělecká galerie či . Není to jen takový brloh? A je to opravdu levnější a šetrné k přírodě? Manželé Melounovi z Brloha postavili takový dům v . Stavět dům ze slámy dává smysl v okamžiku, kdy chcete použít místní materiál a stavět svépomocí. Vše pro stavbu vašeho slaměného domu v nízkoenergetické a pasivním standardu.


Poučení se a sdílení: postavit dům je velká a složitá věc, při které vznikají. Měrná potřeba tepla na vytápění dle PHPP ‎: ‎11. Adámkem se rozhodli postavit si rodinný dům z přírodních - místních materiálů metodou nosné slámy.


Jak postavit dům ze slámy

Vedení projektu se ujal Jakub Wihan, . Přestože nyní projektuje domy ze slámy a poskytuje poradenství, první dům , který touto technikou vlastnoručně postavil , je jeho vlastní. Domy ze slámy jsou možností, jak si zařídit bydlení v souladu s. V našich klimatických podmínkách ale nelze postavit dům stoprocentně z . Pane Chvátale, jak se u vás vlastně zrodila myšlenka postavit si pasivní dům ze slámy ? Chtěli jsme s rodinou dům, který by byl co nejšetrnější k . Dá se postavit pasivní dům ze slámy a ještě navíc svépomocí? Rozhovor s projektantem slaměných domů Danem Grmelou.


Svépomocí si jej postavil Jan Chvátal se svojí rodinou. Jak vás napadlo, že byste si mohli postavit dům ze slámy ? Poněkud kontroverzní otázka, která vyvolává . Sláma nesmí přijít do přímého styku se špatně izolovaným podložím. Postavit dům ze slámy a bydlet v něm? Pokud si necháte postavit dům od firmy, vyjde vás v Holandsku jeho cena . Svůj sen tedy i zhmotnil a onen domek si postavil. Dům naplňuje jeho filozofii o ekologickém bydlení.


Dnes je hodně velká . Podle konstrukce můžeme rozdělit slaměné stavby do kategorií: 1. Svislé zatížení je zde přenášeno přímo slámou. Ivano, proč jste se rozhodli, že svůj dům postavíte ze slámy a ne třeba z cihel, jako většina českých stavebníků? V minulosti jsme navštívili pár . V rodné vsi postavil tradičními postupy takzvanou slaměnku, dům z přírodních materiálů. Jde o přirozeně nízkoenergetickou a ekologickou stavbu . Rodinný dům postavili ze slámy , dřeva a jílu. EKOLOGICKÝ DOMEK ze slámy , jílu a dřeva stojí na okraji obce Křižany na Liberecku.


Pokud to myslíte vážně, inspirujte se dnešní návštěvou, majitel zde zavrhl jak dřevěné, tak zděné stavby a vrátil se opravdu ke kořenům. Dřevo, kámen, sláma ,. Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli realizovat tento domek, bylo získat praktické zkušenosti, jak se sláma chová bez zakrytí v průběhu času.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky