pondělí 15. dubna 2019

Dřevo napadené tesaříkem

Napadení masivního dřeva srubu tesaříkem krovovým se může. Tesařík krovový ale hlavně napadá starší neodkorněné dřevo , čerstvé . Prvním možným krokem je mechanická likvidace, tedy opatření kombinující odstranění napadených částí, jejich případné nahrazení a poté ošetření dřeva pomocí . V případě trámů, podlahy nebo obkladů stěn zjistěte, jak rozsáhlé je napadení. Přijdete na to poklepáním kladívkem na dřevo , případně rýpnutím . Podívejte se, jak vypadá červotoč nebo tesařík a co proti nim podniknout.


Samičky kladou vajíčka většinou do již jednou napadeného dřeva nebo kusu . Dřevo poškuzují hlavně larvy. Larvy tesaříků dokáží napadený trám velice důkladně zpracovat. Zbavit se tesaříků vlastními silami nebývá snadné.


Impregnace napadeného dřeva nemá velký účinek, protože se provádí jen na povrchu dřeva. Pokuste se omezit vlhkost v prostoru, kde se napadené dřevo nachází. Nemáte prosím někdo nápa jak zlikvidovat larvy tesaříků v palivovém dřevě ? Takže napadení střechy bych se ve Vašem případě nebál. Ve kterém vývojovém stadiu škodí hmyz dřevu ? Kde nalezneme nebezpečného tesaříka krovového?


Jak rozeznáme napadení dřeva tesaříkem. Jaké existují impregnace dřeva proti škůdcům a další možnosti ochrany? Mezi hlavní zástupce se řadí právě červotoč a tesařík krovový. Také si můžete všimnout výletových otvorů na napadeném kusu nábytku ve formě . Napadené dřevo se stejně jako u dřevomorky rozkládá na kostky, to je však často. V našich zeměpisných šířkách je nejrozšířenější tesařík krovový a červotoči.


Jestli bylo dřevo napadeno , nejpřesněji . Prvky napadené a narušené škůdci dřeva se vyměňují a opravují nastavením. Nejvíce napadené byly středové vaznice a navazující sloupky. Chemické ošetření – larvy tesaříků. Již při očišťování a osekávání napadeného dřeva na nás . Takto napadené dřevo pak ztrácí svou pevnost.


Hylotrupes bajulus L. Je nevhodné nastavovat dřevo ve všech třech směrech a vystavit ho působení. Samotný nátěr dřeva je při napadení dřeva , téměř neúčinný. Myslíte, že máte napaden pouze jeden trám tesaříkem nebo červotočem?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky