středa 17. dubna 2019

Kvádr uhlopříčky

Kvádr uhlopříčky

Tělesová úhlopříčka kvádru. Délky hran kvádru jsou v poměru 1: 2: 3. Budou ve stejném poměru i délky jeho stěnových úhlopříček ? Vypočítejte velikost . Kvádr Objem a povrch kvádru. Základní výpočty ( úhlopříčky , objem, povrch) a některé.


Vyznač v obrázku stěnovou uhlopříčku. Kolik stěnových uhlopříček dovedeš vyznačit v krychli? Stěnová a tělesová úhlopříčka krychle a kvádru , zobrazujeme krychli a kvádr. Všechny hrany uhlopříčky , které nejsou viditelné, rýsujeme přerušovanou čarou. Tato odvěsna je úhlopříčkou podstavy krychle, tedy čtverce.


V dnešním videu proberu (poměrně do hloubky) krychli. To ja ta odmocnina z 32. Je zadán kvádr ABCDEFGH a naším úkolem je vypočítat délku stěnové a tělesové úhlopříčky.


Kvádr uhlopříčky

Online kalkulačka Vám poté vypočítá objem (V) kvádru , povrch (S) všech stěn kvádru , délku všech hran Obvod (O), uhlopříčky (U) všech stran a délku . VÝPOČET OBSAHU, POVRCHU, STRANY, ÚHLOPŘÍČKY KRYCHLE A POLOMĚRU KOULE KRYCHLI VEPSANÉ A OPSANÉ ZE VZTAHŮ: . Ke stejnému výsledku dospějeme u všech tělesových úhlopříček bez ohledu na to jak si zvolíme výchozí stěnovou úhlopříčku. Shrnutí: Krychle je speciálním . V krychli najdeme úhlopříček stěnových, které se nacházejí na povrchu stěn. Dále zde najdeme úhlopříčky tělesové procházejících tělesem k protějším . Urči délku stěnové a tělesové úhlopříčky krychle. Krychle má tedy šest shodných stěn čtvercového tvaru, osm vrcholů a dvanáct hran stejné délky.


Své objekty vyfotografuj, obrázky vlož do připravených rámečků a vyznač hrany kvádru (viz kapitola Objekty kvádrového tvaru). Povrch: ObjeDélka tělesové uhlopříčky : S = . Pojmenuj kvádr na obrázku ABCDEFGH. Vysvětlení pojmu stěnová a tělesová úhlopříčka v kvádru a krychli. Nalezení pravoúhlého trojúhelníku a výpočet. Doplnění úhlopříček do textu, žáci pracují do.


Kvádr uhlopříčky

Stěnové úhlopříčky kvádru mají délky a, b a c. Jakou délku má jeho tělesová úhlopříčka ? Když Mirek umřel, rozhodla se mu ostatní PraSátka . Urči vztah pro výpočet stěnových a tělesových úhlopříček kvádru o hranách a, b, c. Zkontroluj výpočet tělesové úhlopříčky pomocí appletu. Nakresli si to, napiš si k tomu vzorečky a sem napiš návrh řešení - schválíme nebo opravíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky