čtvrtek 16. května 2019

Jak uskladnit křížaly

Mám jen jablka, menší množství a nepotřebuji to skladovat rok. Na netu jsem našel různé tipy, od řídkého platěného pytlíku až po dózy, třeba i skleněné. Do čeho uskladnit , jak sušit atd. Usušené švestky i křížaly dávám jako moje babička do plátěných sdrhovacích . Plody by měly být vždy zralé, ideálně s vyšším obsahem cukru.


Moučná jablka pro sušení vhodná nejsou, křížaly snadno praskají a lámou se. Máte přebytek ovoce ze zahrady a nemáte prostory na jejich uskladnění ? Jsou nejen chutné, ale i zdravé. Domácím sušením ovoce lze ušetřit peníze i obohatit jídelníček. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí . A jak hotové křížaly uskladnit ? Vyberte si k tomu ideálně tmavě dobře uzavíratelnou nádobu.


Nasypte je tam až po vychladnutí, uskladněte v . Jak tedy při sušení postupovat? Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly. Podstata vychází z principu, na jehož základě se snižuje obsah vody a . Můj tip: pro ještě lepší chuť je poprášíme skořicí Tenhle malý trik dokáže chuť křížal pozvednout, až budete jablíčka . Jak správně uskladnit ovoce, aby vydrželo co nejdéle? Co byste řekli na zdravé a chutné mlsání, které vás nebude moc stát?


Jablečné křížaly můžete použít jako zobání k televizi, obohatit jimi . Léto pomalu končí a pozdní ovoce, bez kterého si podzim snad ani nedokážeme představit, začíná dozrávat. Také se vám urodilo hodně švestek, a nevíte, jak s nimi naložit? Poradíme vám, jak je správně usušit a uchovat tak, abyste si je mohli . K jejich sušení vám stačí trouba i jen teplejší místnost, a z křížal pak připravíte spoustu zdravých dobrot. Tohle je dobrý způsob, jak se zbavit ovoce horší kvality, které už nechceme zavařovat a nedá se uskladnit.


Bohužel už není a nejsou ani křížaly :-) . Křížaly i celé hrušky. Nejčastěji se sušily hrušky, jablka a švestky, v menší míře i další ovoce podle konkrétní oblasti. Přírodní podmínky v . Jak skladovat křížaly a usušené ovoce? Sušené ovoce uchováváme v uzavřených dózách, vzduchotěsných fóliích nebo je vkládáme do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky