pátek 29. března 2019

Konzistence betonu

Konzistence betonu

Konzistence čerstvého betonu definuje jeho odpor proti přetváření. Vyjadřuje se třídou konzistence v závislosti na použité zkušební metodě a jejím výsledku. Jednodušeji řečeno, konzistence říká, jak moc nebo málo čerstvý beton teče nebo se sype. Touto zkouškou dělíme konzistenci betonu na S S S Sa S5.


Beton se pomocí zednické lopatky nebo jiné dostupné . Zkouška konzistence betonu rozlitím. Definice betonu bezpečnost použití technické normy aj. Výroba betonu , betonové směsi, drátkobeton, pohledový beton , anhydritové lité podlahy, cementový potěr, zdící malta, cementová malta.


Pro zkoušení konzistence bylo . Zařízení pro stanovení konzistence čerstvého betonu. Odpor proti přetváření, to je vlastně konzistence čerstvého betonu. Ta vyjadřuje sypkost, či naopak tekutost betonu. Podle rozlití Podle stupnû Podle sednutí . Při zkoušce konzistence přístrojem VeBe.


Podstata zkoušky stanovení konzistence čerstvého betonu . KONZISTENCE BETONU , REOLOGICKÉ VLASTNOSTI BETONU, BETON,. Jestliže zkouška konzistence betonu není mezi mm až 2mm, považujeme ji za nevhodnou a použijeme jinou zkoušku konzistence. Klasifikace konzistence podle sednutí kužele (Abrams). Stupeň, Sednutí čerstvého betonu v mm, Směs, Vlastnosti, použití, Běžná doprava.


DoPoručenÉ konZIStence čerStVÉho Betonu. ZPracoVÁní čerStVÉho Betonu. Ukládání čerstvého betonu.


Konzistence betonu

Pro představu uvádíme níže uvedený graf demonstrující zrání betonu při různých teplotách. Od jaké pevnostní třídy a konzistence je beton čerpatelný a proč? Lehce zpracovatelný beton třídy konzistence F5. Zvláštní specifika: vysoký výkon při betonáži, snížené nároky na hutnění.


MasterSure jsou přísady pro zachování konzistence betonu , které zaručují zadržení sednutí v betonu bez vlivu na dobu tvrdnutí nebo předčasnou pevnost. S- ZAVLHLÁ - sednutí (až mm) Válcovaný beton např. Jsou zde obsaženy – konzistence , obsah cementu, vodní součinitel, maximální frakce kameniva.


Konzistence betonu

Pro daný beton se použije vhodná metoda. Autor: Jiří Zach, Rudolf Hela, Vladimír Halas, Martin Driml. Velikost souboru: 440.


Relativní mobilita nebo schopnost tečení čerstvě namíchaného betonu , tj. Vzdálenost mezi povrchem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky