středa 30. srpna 2017

Štěrk do studny

Písek se však snadno může dostat do sacího potrubí. Nedoporučuje se ani štěrk. Na konci je pak rozbor vody.


Do vyčištěné studny pak nechte . Znečištěný rozvod vody v domě dezinfikujeme tak, že do studny nalijeme. Před vstupem do studny - viz bod 5.

Odstraníme stávající pokryv dna ( štěrk , hrubozrnný písek). Pramen se blátem nezadusí, pouze vystoupala voda do výše spodní vody. Do kopané studny se většinou štěrk vůbec nedává.


Jeho potřebu posoudí odborná . Výše potom samotný filtr a dále pak plné potrubí až k hrdlu vrtané studny. Mechanicky očistit vnější stěny studny a čerpací zařízení od nánosů bahna a. Omýt vnitřní stěny studny procentním roztokem SAVA – litr SAVA nalijeme do 19. Odstranit stávající pokryv dna – štěrk , hrubozrnný písek a vyměnit za nový, . Při mechanickém čištění studny jsou tlakovými rázy, ocelovými kartáči atd.

Při chemickém čištění jsou používány . Vyčerpanou vodu odvádíme do odpadu, nebo dostatečně daleko od studny. Na dno studny uložíme nový čistý pokryv ( štěrk , hrubý písek, mramorová drť). Jestliže na dně štěrková filtrační vrstva chybí, založí se nová říčním štěrkem o. Druhý konec trubky se vsadí do studny. Jemný štěrk kolem trubky, který plní současně i funkci filtru, by se těmito suspenzemi ucpával.


Mám na dně písek, spíše řečeno, řekli mě, že jsou na dně tekuté písky a že při prudkých deštích může dojít k zvíření písku. Dobrý den, mám problém s vrtanou studnou kterou mi vyvrtali před dvěma dny. Poslední cca metry písek a pod ním asi skala do které se už . U studní viditelně znečištěných odstraníme stávající pokryv dna ( štěrk , hrubozrnný písek). Případně vrstvu štěrku opravte. Jakmile se nová voda usadí a . Ministerstvo vnitra zavádí do české veřejné správy eGovernment, včetně.


Před tím, než nakonec namontujete čerpadlo, odčerpávejte z vrtu po dobu několika hodin volný písek – při pozvolna narůstající produkci vody. Do nedávna jsme nabízeli čištění studní dvěma způsoby. Po vybrání dna se nasype filtrační písek (plavený štěrk ). Odstínění je potřebné i proti průniku srážkových vod do vrtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky