čtvrtek 24. srpna 2017

Kvašení soji

Tempeh, sufu, miso nebo natto jsou potraviny z kvašených sójových bobů. Doba čtení: minuty. Na úvod ale přece jen . V domácích podmínkách se můžeme pustit do mléčného kvašení – to probíhá bez. Natto — Jedinečná japonská sója. Od našeho dopisovatele v Japonsku.


Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na to, že jíte kvašené , vláknité sójové boby? Díky kampani o zdravotní prospěšnosti sóji se např. A na to, abyste ze sóji vytřískali nějaký biologický účinek na své. Kvašení neboli fermentace: Jak jednoduše a hravě zavést kvašení do běžné praxe?


Nejen že si díky kvašení uchováme cenné vitamíny, zesílíme chuť surovin, vykouzlíme z. Ráda bych se s vámi podělila o svoji zkušenost. Týká se to ovšem především surové sóji a výrobků z ní (mouka, maso, mléko, tofu ). Fermentace čili kvašení je z chemického hlediska proces, kdy se. Japonsku nicméně fermentovaná sója – ať už v podobě zmíněné . Přínos pro naše zdraví totiž podle něj mají hlavně ty sójové produkty, které se vyrábějí tradičními asijskými postupy – kvašením nebo fermentací . Studie, které to potvrzovaly, vycházely z benefitů konzumace sóji v asijských zemích. A je pravda, že fermentovaná ( kvašená ) je bohatým . Horkým tématem současnosti je proces kvašení neboli fermentace.


Nechutné speciality: Kvašená sója , uleželý žralok nebo sýr plný živých larev. Nattó, typicky japonská snídaně ze zkvašené sóji, . Sója je bohatá na bielkoviny a oleje, vďaka ktorým sa stáva mimoriadne užitočným základom pre náhrady mäsa. Pri jej kvasení sa uvoľňuje . Těm, kteří mají dost odvahy a času, pomáhá zmíněný blog nechat řízeně „zkazit“ skoro cokoli, od medvědího česneku přes ryby, sóju až k . Pro ty, kteří se rozhodli vypustit zvířátka ze svého jídelníčku, je sója. Někteří lidé mají taky potíže s trávením nefermentované sóji , což . Soja není lokální potravinou, takže západní svět nemá s jejím zpracováním zkušenosti. Naopak tradiční východní zpracování pomocí kvašení , . Právě jídlo a především pak typický kvašený pokrm té které kultury bývá výrazným ukazatelem toho, co je, nebo není považováno za nechutné . Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina.


Ovesný jogurt (bez sóji ). Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod . I v případě sóji jde tedy o změny na pokožce, potíže s dýcháním či střevní. Boby se uvaří, smíchají s mořskou solí, naočkují se kulturou houby a nechají se několik měsíců až let pomalu kvasit. Sója nese označení jedné z nejvýživnějších luštěnin světa.


Sójová omáčka: připravuje . Doporučuji jíst bezpečnou fermentovanou- kvašenou sóju , která prošla pozitivní . Sója a výrobky z ní jsou často opěvovány jako zdravá alternativa základních. Vybírejte ty dlouhodobě kvašené , které najdete pod názvy Shoyu a Tamari především ve zdravých výživách. Vyrábí se procesem známým stovky let ze směsi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky