pátek 21. srpna 2020

Výpočet řezné rychlosti při soustružení

Připadá mi pro rychlý výpočet přibližné řezné rychlosti výhodnější. Pěkný nomogram - ty stupně nahoře jsou otáčky? V současné době hobbík - obráběč . Výpočty řezných podmínek při soustružení. Pod pojmem řezné podmínky rozumíme stanovení řezné rychlosti , velikosti posuvu a hloubky řezu.


Obvodová rychlost obrobku v je řeznou rychlostí , jejíž velikost je určena vztahem:.

Pravý nůž má při vodorovné poloze, hlavou k pozorovateli a čelem vzhůru, ostří na. Otáčivý je hlavní pohyb při soustružení , vrtání, vyvrtávání, frézování, broušení a dalších. Z praktických důvodů se řezná rychlost při obrábění kovů s výjimkou broušení.


Samotný výpočet řezné rychlosti z uvedeného vztahu není při současné . Maximální hodnoty řezné rychlosti uvedené v jednotlivých rozsazích platí pro povlakované nástroje. Při vnitřním soustružení se hodnoty řezných rychlostí snižují až . Pro detailní informace o výpočtech , včetně výpočtu posuvu a příkladů navštivte. Můžeme zvolit různé řezné rychlosti – pokud zvolíme velkou rychlost, . Ze vztahu pro výpočet řezné rychlosti při podélném soustružení : vc = π.

Doporučené řezné podmínky soustružnických nožů. Hlavním řezným pohybem při soustružení je rotace obrobku kolem své osy s. Skutečná řezná rychlost se může také měnit podle nároků na produktivitu, . Při stanovení řezných podmínek jde zejména o volbu řezné rychlosti vc,. Pro výpočet tASn se použije vztah (5), dráhu L (pro poměry na obrázku b). Při volbě vhodné řezné rychlosti a rychlosti posuvu pro soustružení vždy.


Obvykle je řezná rychlost dána jako konstantní hodnota, což při změně obráběného průměru. Při stranovém soustružení a tvarovém obrábění (fnz) má hloubka řezu (ap) vliv také na utváření třísek. V takovém případě, stejně jako při soustružení , zůstanou původní nastavení . Výpočet řezné rychlosti při upichování. Pro jednoduchost uvádíme i vzorec pro přibližný výpočet ve kterém není.


Hodnoty řezných rychlostí uvedené v tabulkách platí pro obrábění bez použití . Například při nedostatečné kvalitě obrobeného povrhu v důsledku tvorby nárůstku vede zvýšení . Vztah pro výpočet tepla při obrábění je možné vidět níže, viz vztah ( ). Deformace břitu kvůli ztrátě tvrdosti při vyšších rychlostech. Příručka pro Optimalizaci Soustružení. Schéma podélného soustružení sklíčidlo.


Rychlosti podélného soustružení.

Strojní čas - výpočet. Provádí výpočty potřebné při obrábění či konstruování. Obrábění: V tomto modulu lze vypočítat: - řezné rychlosti (otáčky, posuvy) - objem. Všechny způsoby obrábění. Napiš vzorec pro výpočet řezné rychlosti při soustružení ! Z jakých materiálů se vyrábí . Při plynulé operaci soustružení má ohřev vyrovnaný lineární průběh.


Obecně platí, že vyšší řezné rychlosti zvyšují tvorbu tepla, zatímco vyšší rychlosti. Práce má za cíl popis regenerativního kmitání při soustružení a možností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky