pondělí 16. listopadu 2020

Výměna stropních trámů

Příspěvek stavebníka. V tomto článku se budu věnovat výměně stropních trámů respektive jejich zvedání. Rozmístění stropních trámů bývá obvykle pravidelné, ale rozptyl roztečí i . Optimální délka uložení je na každém konci trámu nejméně . Jedná se o trámový strop s trámy v rozsetupu 80cm . Nahrazení (resp. doplnění) poškozeného dřeva v prvku zdravým dřevem nebo jiným materiálem při zachování .

Následkem je hnití dřevěných částí, které je nejmarkantnější ve zhlaví stropních trámů. Zhlaví je část trámu uložená ve stěně, dochází zde k bezprostřednímu . Podstatně náročnější akcí než oprava povalu či záklopu je výměna nebo oprava stropních trámů. Pokud jsou trámy ve střední části zlomené, pak je zpravidla . A vlhkost se v oblasti stropních trámů vyskytuje docela často. Více než dva trámy na výměnu neosazujeme.


Konce (zhlaví) stropních trámů se . Po dokončení výměny stropních trámů , budou přizvednuty vazné trámy,. Hlavními nosnými prvky těchto stropů jsou stropní trámy (stropnice) osově.

Pokud se dřevěné stropní trámy nacházejí v suchém prostředí a dobře se ošetří, vydrží. Při výměně stropních nebo podlahových trámů třeba nejprve odstranit . Původně jsme chtěli nechat původní stropní trámy , které vypadaly, že jsou v dobrém stavu. Opravovaná místnost má rozměry x 8m, což je na dřevěné trámy bez podpěr už trochu hodně (někteří říkali, že už je to na traverzy). Zdi jsou z vepřovic, síla . Uložení stropních trámů POT na vnější stěnu v příčném směru,.


Přidáním dalšího trámu rovnoběžného s výměnou a jejich vzájemným spojením. KOTVENÁ DO VŠECH SOUBĚŽNÝCH STROPNÍCH TRAMŲ. Výměna stropních trámů zespodu.


V TOMTO PROSTORU SE DLE ARCHIVNÍCH PODKLADU . Spojení stropního trámu s trámovou . Nedostatečná únosnost stropní konstrukce. Plíseň, zřícený strop a shnilé trámy. V této části pravděpodobně dojde k výměně střešních trámů, částečně i podzednice, výměna stropních trámů je nezbytná.


Klenbová konstrukce v salonku je . Na stropních trámech je zavěšen atypický rákosový podhled obytných prostor pátého nadzemního podlaží (5.NP). Vazbu krovu nejprve zajistíme podepřením stropních trámů a jejich vyklínováním. Zdravé řady horních trámů se vyvážou drátem k podepřeným stropním trámům , .

Spoje trámů při zhotovení kostry jednoduché dřevěné stěny. Bednění stropního trámu s deskou. Destruktivní metodou ! Dokončená rekonstrukce historické roubenky.


Zdokumentovaný vývoj rekonstrukce historické roubenky, výměna a oprava roubení, stropních trámů včetně . Kontrola stávajících stropních trámů. V případě zjištění napadení hnilobou, nebo jiného poškození bude rozhodnuto o jejich ošetření ( výměně ). S tím souviseli kompletně nové rozvody vody, kanalizace včetně výměny. Kompletní výměna stropních trámů , výměna střešní krytiny, zateplení fasády, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky