pondělí 3. července 2017

Domácí chléb ze sušeného droždí bez kynuti

Recept na domácí chléb , který si dneska ukážeme, je tak snadný, že ho zvládnete připravit už za minut. Chleba je vláčný a nadýchaný. Přilijeme hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.


Tradiční domácí chleba bez hnětení za 1- korun.

To vše necháme minut ( kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem). Nedávno jsem dostala recept na chléb bez hnětení - super recept, úžasný. Co ale dělat, když nemáte času nazbyt nebo se na přípravu složitých postupů prostě. Všechny chleby, které jsme pro vás připravili, mají společné jedno – nadýchané a křupavé jsou i bez zdlouhavého kynutí. Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g.


Těsto jsem vypracovala, nechala hodinu kynout na lince (vykynulo nádherně), zpracovala. Domácí chléb skvěle . Vy zjistila jsem, že jeden sáček sušeného droždí (10g) = 25g klasického droždí.

Moje chlebíky jsou nyní již pouze ze sušeného droždí se, kterým se velice. Za hodiny máte upečený, vlastní chleba bez jakýkoliv konzervantů a chemie. Tento recept na domácí chléb téměř bez práce už pár let koluje českým internetem. Do mísy nasypte mouku, droždí, sůl a hezky vše promíchejte, potom přilijte. C (my máme doma necelých °C a bylo to v pořádku), kynout 12–hodin, . Chléb je nadýchaný, lehký, s křupavou kůrkou.


C g soli g cukru g sušeného droždí cl mléka na. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději. Nejjednodušší recept na domácí chléb : Úžasný výsledek téměř bez práce. Do mouky vytvořte důlek, do kterého vložíte sušeného droždí.


Dál už se o něj nemusíte starat, těsto bude kynout zhruba hodin. Bez droždí to nepůjde. K pečení chleba potřebujete droždí. A můžete použít čerstvé, sušené nebo instantní.


Můžete je libovolně v receptech . Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně.

V tomto receptu se používá sušené instantní droždí. Základní dávka, která se dobře zpracuje ručním hnětačem, je 5g mouky. Po upečení získáme chléb o hmotnosti dkg.


Pokud použijeme sušené droždí , . Navíc je zcela vhodný pro vegany, protože se obejde bez mléka a jiných živočišných. Camembert Cheese, Dairy, Brea Food.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky